Húsvéti márványkuglóf

2024.03.28

Hozzávalók a kuglófhoz:


- 210 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 90 g sima búzaliszt
- 150 g cukor vagy eritrit
- 100 g vaj vagy margarin
- 3 tojás
- 3 dl tej (lehet növényi tej)
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tk vanília aroma


A vajat kissé megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az édesítőszerrel vagy cukorral habosra verjük.
Adjunk hozzá 2,5 dl tejet, és keverjük össze.


A liszteket egy másik tálban kavarjuk össze a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tejes keverékhez, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
Ekkor kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe kerül a teáskanál vanília aroma, a másikba a kakaópor és a maradék fél dl tej.


Egy kuglóf formát kivajazunk és lisztezünk, majd elkezdjük a rétegzést. Tetszés szerint a vaníliás vagy a csokis masszával kezdjük, és felváltva csorgatjuk bele körbe-körbe a formába, míg el nem fogynak.
A sütőt közben előmelegítjük 190 fokra, és kb. 40-45 percig sütjük a kuglófunkat. Tűpróvával ellenőrizzük, hogy átsült-e.