Cukormentes répatorta

2025.04.16

Húsvétkor már-már közelező a szaftos, fűszeres répatorta!

Hozzávalók:

- 240 g liszt (nálam 140 g teljes kiőrlésű, 100 g sima búzaliszt)
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk vanília aroma
- 100 g dió apróra vágva
- 200 g reszelt répa
- 110 g olaj
- 2 db tojás
- 2 db banán
- 170 g édesítőszer vagy cukor

A krémhez:
250 g mascarpone
3 ek porított eritrit vagy xilit
1/2 citrom reszelt héja
2 ek citromlé
1-2 ek tej


A banánt villával vagy botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tojásokat, olajat, vanília aromát, édesítőszert.
Utána minden száraz hozzávalót és a répát is összekeverjük a banános masszával.
Sütőpapíros formába simítjuk és 175 fokon kb 35-40 percig sütjük. Tűpróbával megnézzük megsült-e belül.

A krémhez minden hozzávalót habosra verünk, és a kihűlt sütit megkenjük a krémmel.